برای ارسال سفارشات تهران در روز ثبت سفارش با شماره ۰۹۰۵۵۵۰۰۰۹۴ تماس بگیرید

رایحه درمانی به چه معناست؟

Thursday، ۲۷ Dey ۱۴۰۳

رایحه درمانی یا آروماتراپی یکی از شاخه‌های طب مکمل است که از اسانس‌های گیاهی معطر برای بهبود سلامت و رفاه کلی افراد استفاده می‌کند. این روش درمانی قدمتی طولانی دارد و در تمدن‌های باستانی مانند مصر، چین، و هند مورد استفاده بوده است. رایحه درمانی بر این اساس عمل می‌کند که رایحه‌های مختلف می‌توانند بر سیستم عصبی، روان، و بدن تأثیر بگذارند و باعث ایجاد تغییرات مثبت در سلامتی شوند.این بدان معناست که به زبان ساده تر در نظر بگیرید شما از یک روز کاری سخت و پرمشغله و پس از طی ترافیک زیاد به خانه می‌رسید و درمانده و خسته هستید.در این زمان پیشنهاد می‌گردد که از یک رایحه خوش و مناسب مود خودتان که می‌تواند روشن کردن یک عود، اسنشال اویل در اسانس سوز یا دستگاه خوشبوکننده استفاده کنید و پس از گذشت زمانی شرایط روحی و خستگی خود را برگردانید.
جالب است بدانید تاریخچه آروماتراپی یا رایحه درمانی برمیگردد به هند، یونان، مصر و چین باستان و در دوران مدرن این مفهوم در سال ۱۹۲۰ توسط رنه گاتفوسه، شیمیدان فرانسوی مطرح شد.او به طور تصادفی دست خود را سوزاند و خیلی اتفاقی از روغن لوندر برای کاهش درد آن استفاده کرد و این قدمی بود برای بررسی تاثیر رایحه لوندر بر سلامت جسم و روان که تا به امروز بر بشر تاثیر به سزای رایحه و آروماهای مختلف نظیر وانیل، برگاموت آشکار شده است.
رایحه درمانی چیست و چگونه کار می‌کند

 

معروف ترین اسانس‌های مورد استفاده در رایحه درمانی عبارت اند از

 

 

اسطوخودوس (Lavender): آرام‌بخش، کاهش‌دهنده استرس و بهبود دهنده خواب.
 
نعناع (Peppermint): افزایش انرژی، تسکین‌دهنده سردرد و بهبود مشکلات گوارشی.
 
لیمو (Lemon): تقویت‌کننده سیستم ایمنی، افزایش تمرکز و نشاط‌آور.
 
رزماری (Rosemary): بهبود حافظه و تمرکز، کاهش‌دهنده دردهای عضلانی.
 
درخت چای (Tea Tree): ضدعفونی‌کننده، مقابله با عفونت‌ها و مشکلات پوستی.

 

 

روش‌های استفاده از رایحه درمانی

 

1. استنشاق: اسانس‌ها به‌طور مستقیم از بطری یا از طریق دستگاه‌های پخش‌کننده در هوا پراکنده می‌شوند. استنشاق اسانس‌ها می‌تواند به سرعت اثرات روانی و فیزیولوژیکی داشته باشد.این روش در حقیقت اساسی ترین روش آروماتراپی یا رایحه درمانی است که ما از طریق بوییدن آن را تجربه می‌کنیم.می‌توانیم در این روش چند قطره از اسانس را داخل دیفیوزر یا دستگاههای خوشبوکننده هوا می‌ریزیم و از رایحه پخش شده آن را فضا استفاده می‌کنیم.

 

 

2. کاربرد موضعی: اسانس‌ها معمولاً با یک روغن حامل مانند روغن جوجوبا، نارگیل یا بادام رقیق شده و به پوست ماساژ داده می‌شوند. این روش می‌تواند به تسکین دردهای عضلانی یا بهبود وضعیت پوستی کمک کند.
 

 

3. حمام معطر: اضافه کردن چند قطره از اسانس‌ها به آب گرم حمام می‌تواند ترکیبی از اثرات آرام‌بخش و تسکین‌دهنده داشته باشد.

 

 

4. کمپرس: استفاده از کمپرس‌های گرم یا سرد با اسانس‌ها برای کاهش التهاب یا تسکین دردهای موضعی.

 

 

 

فواید رایحه درمانی

 

کاهش استرس و اضطراب: بسیاری از اسانس‌ها دارای خواص آرام‌بخش هستند که می‌توانند به کاهش استرس و اضطراب کمک کنند.
 
بهبود خواب: اسانس‌هایی مانند اسطوخودوس به دلیل خاصیت آرام‌بخشی می‌توانند به بهبود کیفیت خواب کمک کنند.
 
افزایش انرژی و تمرکز: اسانس‌های نعناع و لیمو به تحریک ذهن و افزایش انرژی کمک می‌کنند.
 
تسکین درد: برخی از اسانس‌ها می‌توانند به کاهش دردهای عضلانی، سردرد و حتی دردهای قاعدگی کمک کنند.
 
تقویت سیستم ایمنی: اسانس‌هایی مانند درخت چای و لیمو به تقویت سیستم ایمنی و مقابله با عفونت‌ها کمک می‌کنند.

 

 

نکاتی که باید شما در نظر داشته باشید

 

حساسیت : برخی از افراد ممکن است به اسانس‌ها حساسیت داشته باشند. قبل از استفاده، انجام تست حساسیت روی یک قسمت کوچک از پوست توصیه می‌شود.

 

استفاده سطح داخلی : مصرف داخلی اسانس‌ها معمولاً توصیه نمی‌شود مگر تحت نظارت یک متخصص به این معنا که این اسانسها به هیچ وجه با بخشهای باز بدن نباید در تماس باشند به غیر از نوع خوراکی آن که در ایران به ندرت یافت می‌شود

 

بارداری و کودکان : برخی اسانس‌ها ممکن است برای زنان باردار، شیرده و کودکان مناسب نباشند و باید با احتیاط استفاده شوند.

 

 

در نهایت، رایحه درمانی می‌تواند یک روش مکمل مفید باشد، اما نباید جایگزین درمان‌های پزشکی شود. مشورت با یک متخصص یا آروماتراپیست حرفه‌ای می‌تواند به انتخاب مناسب‌ترین اسانس‌ها و روش‌های استفاده کمک کند.

در صورتی که به استفاده از روایح مختلف علاقه‌مند هستید، می‌توانید از صفحه محصولات اسنشال اویل و اسپری خوشبوکننده دیدن فرمایید.
پیام در واتساپ